Vi vil ha barn! Hvordan forberede seg på graviditet og når

65 views

I dag er den mest populære alderen å få barn på i Europa 32 år. Og leger sier at dette er flott ettersom mødre i denne alderen er mer følelsesmessig og psykisk stabile. Likevel, på grunn av dårlig økologi, lavere matkvalitet og mer stress, bør de fleste fremtidige mødre forberede kroppen sin for graviditet for å unngå komplikasjoner.

I dag hører vi begrepet «perikonsepsjonell pleie» stadig oftere. Denne komplekse frasen betyr en rekke manipulasjoner som tar sikte på å identifisere unormaliteter i helsa til begge parter. Med andre ord, perikonsepsjonell pleie er en type spesiell behandling som begge parter burde få. Her er hva den inkluderer:

  • diagnostikk og medisinsk behandling av sykdommer og infeksjoner hos begge parter,
  • opprettholde og stabilisere fysisk tilstand ved kroniske sykdommer,
  • kontroll av mors fremtidige hormonelle system,
  • konsultasjon ,ed en genetikklege ved arvelige lidelser.

I tillegg til generelle anbefalinger, finnes det visse spesielle aspekter som vil forberede fremtidige mødre og pappaer.

Planlegging av graviditet for kvinner

Først av alt bør du gå til en gynekolog. Han eller hun vil utføre tester og bidra til å utelukke seksuelle forstyrrelser og vil vurdere tilstanden til livmorhalsen. Mest sannsynlig vil du få tilbud om å ta koloskopi, soppfloraprøve og celleprøve samt en ultralydundersøkelse av bekken.

.

Det er helt avgjørende å ha en TORCH-test. TORCH er en forkortelse som bruker den første latinske bokstaven i hvert av de fire ordene som navngir de mest utbredte medfødte infeksjonene som er de farligste for barnet eller som kan føre til abort eller mangel på utvikling hos barnet.

  • Toxoplasma gondii
  • Generelle infeksjoner: Сhlamydia trachomatis, ureaplasma spp, mycoplasma hominis, mycoplasma genitalium, trichomonas vaginalis, neisseria gonorrhoeae, humant papillomavirus,
  • Rubella,
  • Cytomegalovirus (CMV),
  • Herpes simplex virus (HSV).

Vær spesielt oppmerksom på tennene! Under graviditeten vil babyen ta kalsium fra mors kropp. Derfor er det viktig å ha tennene i orden og besøke tannlegen regelmessig gjennom hele svangerskapet.

Øyelegen er neste viktige spesialist å besøke. Du bør spørre øyelegen om du kan få en vaginal fødsel, spesielt dersom du ikke har et ideelt syn. Fysisk belastning under fødsel kan være farlig!

Legen kan også foreskrive visse medisiner for å forberede kvinnen på graviditet.

Folsyre

Dette er det mest kritiske stoffet. Folsyre bør ikke kun tas under svangerskapet, men også like etter at du begynner å planlegge det. Folsyre stimulerer bloddannelsen, forbedrer fettmetabolismen, stimulerer hjernens aktivitet, øker produktiviteten på jobben og forbedrer hukommelsen.

Kaliumjodid

Medisiner som inneholder jodid er hovedkomponenten i skjoldbruskhormonene. Du kan få dette vitaminet gjennom matvarer som valnøtter, kål, fisk, daddel og fiken. Du kan også kjøpe piller med det. Men du bør kun ta det på resept og i den anbefalte dosen!

Vitamin B

Disse påvirker hormonbalansen og kroppens immunforsvar.

Planlegging av graviditet for menn

Ideelt sett bør du gjennomgå en full medisinsk test, inkludert hormonundersøkelse, urinveisystemtest, spermogram og prostataundersøkelse.

I alle tilfeller bør en mann:

  • kutte ut alkohol og tobakk
  • unngå tung fysisk belastning,
  • unngå varmebehandlinger som badstuer og varme dusjer
  • unngå arbeid som involverer kjemikalier,
  • spise et balansert kosthold
  • gå ned i vekt i tilfelle betydelig overvekt.

Anbefalt kosthold

Dersom du gikk på en begrenset diett (bortsett fra dersom legen din har anbefalt det), bør du nå ha et kosthold med full ernæring ettersom kroppen din skal ha nok mineraler og vitaminer til å rehabilitere seg og akkumulere energi før de kommende begivenhetene. Her er produktene du bør ta daglig.

Avokado

Avokado inneholder vitamin A, C, E og K, nyttige fettstoffer og mannoheptulosekarbohydrat (sukker som hemmer produksjonen av insulin og forbedrer absorpsjonen av kalsium). Avokado inneholder mer kalium enn bananer. Kalium er ansvarlig for utholdenhet i muskler, stabiliserer funksjonen til nervesystemet og det kardiovaskulære systemet og fremmer cellemetabolismen.

Kål

Det spiller ingen rolle om du foretrekker hvitkål, rosenkål eller brokkoli. Hver og en av dem inneholder 16 aminosyrer (inkludert tryptofan, lysin, metionin, tyrosin, histamin og flere). Kål er rik på vitamin A, B1, B6, C (askorbinsyre), P, K, vitamin U, salter av kalium og fosfor, samt kobolt, kobber, sink og magnesium,

Tranebær

Tranebær inneholder mange antioksidanter, inkludert quercetin, som er bra for den kardiovaskulære helsa.

Tomater

Takket være tomaters innehold av lykopen, er tomater gode for cellemembraner. Dessuten påvirker lykopen nivået av blodsukker på en positiv måte.

Fet fisk

Takket være flerumettede fettsyrer, kan fet fisk hjelpe immunforsvarets funksjon, forbedrer nivået av kolesterol og bidra med å opprettholde et normalt blodtrykk. Det er imidlertid viktig å sjekke kvaliteten på fisken ettersom mange arter akkumulerer tungmetaller og spesielt kvikksølv som en konsekvens av vannforurensning. Derfor anbefaler de fleste eksperter å ta tran gjennom et Omega-3-kosttilskudd. Det er viktig å forstå at forberedelse til unnfangelse vil ta mye lengre tid enn en uke eller en måned i forveien. Generelt anbefaler leger å starte forberedelsen 6 måneder før planlagt unnfangelsesdato. Denne perioden bør være nok til å besøke alle leger og spesialister, bestå tester og forbedre din generelle helse.

Hva kan du lære mer om? Les her: