Jeg vil ikke være 20 år igjen

76 views

Hvordan vil du beskrive fordelene med alderen din?

Visdommen jeg har tatt til meg opp gjennom årene. Alt jeg har vært gjennom og lært meg har formet meg og skapt meg som det mennesket jeg er i dag. Jeg angrer ikke på noe. Jeg føler meg sterkere både fysisk og mentalt i dag enn for 20 år siden. Å endre livsstilen min er den beste avgjørelsen jeg har tatt. Enhver alder har sin sjarm, men jeg vil ikke gå tilbake til å være 20 år i dag og ha de samme problemene som 20-åringer står over. Alder bringer en viss lykksalighet.

Hva hjelper deg med å forbedre humøret ditt? Hva gjør deg glad?

Jeg er et positivt menneske som prøver å leve etter filosofien om at alt skjer av en årsak. Jeg prøver alltid å lære noe av motgangen jeg møter og må overvinne. Jeg ser på det som en utfordring. Det er mulig jeg trenger å lære meg å være mer tålmodig. Jeg må kanskje bremse livet mitt litt ned fordi jeg kjører for hardt på. Det kan kanskje ta en dag eller to, men da tillater jeg meg ikke å være deprimert og vet at det ikke kommer til å stjele energien min lenger.  Jeg vet at det er holdningen til livets prøvelser som avgjør om jeg kan føle meg bra mentalt og føle meg lykkelig eller ikke. Det er viktig for meg å komme til rette med motgang, jobbe meg gjennom det, handle på riktig måte og så komme meg videre. Ikke gjem deg og tro at ting vil løse seg. Jeg er ikke den mennesketypen som dveler ved ting for lenge. Det kan ta noen dager, men da vil jeg ha behandlet det i hodet mitt og funnet en strategi som tar meg videre.

Hva tenker du når du hører ordene «lang levetid» eller langt liv? Er dette verdifullt for deg?

Hvis jeg kan leve et verdifullt liv, så vil jeg leve et langt liv. Jeg prøver å legge til rette for forhold som bidrar til et verdifullt liv. Jeg vil fortsette å lære nye ting, utvikle meg, ha det bra og opprettholde en normal helse slik at jeg kan leve til jeg blir 120!

Har du planer for de neste 10-20 årene? Hva da?

Jeg vil virkelig leve så bevisst som jeg klarer hvert eneste minutt. Oppleve og lære nye ting. Å utfordre meg selv. Være aktiv og oppsøke nye eventyr, både store og små.

Hva har du mulighet til å gjøre i dag som du ønsket at du hadde hatt mulighet til da du var yngre?

Jeg har råd til å leve et fullverdig liv. Jeg har råd til å spise det jeg vil og ta gode valg når det kommer til hva jeg handler og ikke handler. Jeg er ikke rik, men jeg har nok til det jeg trenger. Jeg vil heller være rik på kjærlighet enn rik på penger.

Føler du deg involvert i det sosiale livet? Liker du å delta på konserter, møter eller gjøre andre aktiviteter sammen med andre mennesker?

Ja, det gjør jeg. Blant annet liker jeg å delta på rockekonserter, foredrag og til og med teaterforestillinger.  Og så er det selvsagt dansing, selvfølgelig, som jeg nevnte tidligere. Jeg savner det mye akkurat nå. Jeg holder kontakt med vennene mine som har felles interesser. Jeg dro til både Säfsen og Idre i sommer, der vi løp, syklet og gikk turer sammen. Jeg ridde Sörmlandsleden på en islandshest og overnattet. Jeg møtte livets kjærlighet takket være en terrengsykkelinvitasjon på Kinnekulle og er nå i ferd med å skifte både jobb og bosted.

Liker du å reise langt hjemmefra, eller foretrekker du å være i regionen der du bor?

For øyeblikket foretrekker jeg å reise innenfor Sverige, men har tidligere reist mye og opplevd og sett andre interessante steder i verden. Jeg drar imidlertid ikke på sydenferie hvert år.

Jeg har vært på Mauritius, som raskt ble favorittlandet mitt. Jeg har dratt dit to ganger på tre år. Jeg kunne tenke meg å dra til Island og eller Skottland i fremtiden, for der har jeg aldri vært.

Liker du å være blant venner i større grupper eller sammen med familien din?

Jeg liker begge deler. Jeg liker å møte venner, men ikke å dra på for store fester. Det er ikke min greie. Da foretrekker jeg heller å være sammen med mine nærmeste venner og familie.

Hvor mye tid bruker du på Internett og sosiale nettverk?

Det varierer, men jeg liker å følge med på hva som skjer med vennene mine på Facebook. Jeg bruker Messenger for å kommunisere med de vennene jeg trenger å holde kontakt med. Instagram har jeg ikke. TV er ikke min greie, jeg foretrekker heller noe interessant på YouTube, NRK eller en film på Netflix.

Vil du si at du er fornøyd med den livsstilen du har i dag?

Ja, jeg er veldig fornøyd med den. Jeg har mange interesser, jeg liker å være sosial og møte mennesker, se nye steder og oppleve naturen.

Prøver du å lære noe nytt, som et nytt språk eller en ny ferdighet?

Ja, jeg er åpen for å lære nye ting. Jeg liker en utfordring. Når det gjelder fritidssysler, er terrengsykling det nyeste.  Jeg vil også gi golf et forsøk til våren.  I jobbsammenheng er jeg i ferd med å oppgradere bilsertifikatet til lastebilsertifikat. I dag kjører jeg varebil og motorsykkel. Jeg har akkurat tatt et sertifikat som tillater kjøring av spesielle kjøretøy. Jeg har altså løyve til å kjøre taxi. Jeg er nysgjerrig på nye ting og liker å lære ting jeg ikke kan, eller å utvikle meg innenfor et område der jeg allerede har litt kunnskap.

Hva slags mat foretrekker du? Vanlig, tradisjonell mat eller noe mer eksotisk? Når du lager mat, bruker du da tradisjonelle oppskrifter eller liker du å eksperimentere?

Jeg eksperimenterer på kjøkkenet og bruker så mange rene råvarer som mulig. Jeg spiser mer proteiner enn karbohydrater. Når jeg spiser karbohydrater, prøver jeg å spise langsomme karbohydrater fremfor raske. Jeg holder meg mest til vanlig tradisjonell mat.

Tror du at du spiser et balansert kosthold? Hva gjør du for å balansere kostholdet ditt?

Jeg gjør det, og jeg er meget klar over hvordan jeg spiser og at jeg bør spise sunn mat med gode ingredienser og godt fett. Jeg informerer til og med andre mennesker om hvordan de kan leve for å føle seg bedre og bli mer balanserte individer.

Tror du at du får i deg nok næringsstoffer fra maten?

Jeg tror ikke det. For i dag vokser matvarer på jord som har blitt dyrket igjen og igjen, noe som har gjort dem mineralfattige. I tillegg dyrkes grønnsaker og ting litt for fort, slik at de ikke får tid til å ta til seg den næringen de hadde for 20 år siden. Et annet problem er bruken av sprøytemidler, noe som belaster organene våre negativt.

Hva mener du at du kan gjøre for å forbedre livet ditt?

Å fortsette å være aktiv, men fremfor alt tror jeg at det å spise godt er veldig viktig. Spis så sunt som mulig med minst mulig bearbeidet mat. Det er alltid mulig å bli flinkere til å spise lokalt dyrket mat, lage så mye mat fra bunnen av som mulig og unngå halvfabrikata.

Hva ville du ha skrevet hvis du kunne sende et brev til deg selv for 20 år siden? 

Jeg vil sannsynligvis si «Ikke kast bort energi på unødvendige ting. Lev her og nå og ta gjennomtenkte valg. Du har alltid et valg. Du har alltid et valg i holdningen du har overfor alt du møter i livet».

Hva kan du lære mer om? Les her: