Hva spiser du og hvordan får du et sunt kosthold?
Hva har mest innvirkning på helsa di? Er det genene du har arvet fra foreldrene dine eller din valgte livsstil? Ekspertene er enige om følgende: Jo bedre og mer nyttig kostholdet ditt er, jo oftere du trener og jo mer innsats du legger i å tidlig forebygge sykdommer, desto bedre blir helsa. Og kostholdet er…
Les mer
 
Hva skjer med helsa når det er lite sollys?
Du kan være forelsket i sommeren og mislike høst og vinter. Eller det kan være motsatt, og du venter kanskje utålmodig på øyeblikket når varmen går ned, fargene blir mykere og naturen blir mer romantisk. Men uansett hvilken årstid du foretrekker, er tilhengere av både sommer og vinter like forsvarsløse mot mørketiden. Sollyset er faktisk…
Les mer
 
Serotonin og dopamin – hva vet vi om de lykkehormonene?
Vi har alle våre egne individuelle oppfattelser av begrepet lykke, og ingen har kommet med en universell definisjon av det. Likevel er vi alle i stand til intuitivt å oppleve det samt skille mellom å være lykkelig og ulykkelig. I dag er det kjent kunnskap at følelsen av lykke ikke bare avhenger av en uberegnelig…
Les mer
 
Menns helse: Hvordan leve lenger og lykkeligere
Hvert år viser ulike undersøkelser den samme trenden: Uavhengig av kontinent, den økonomiske utviklingen i bostedslandet, kulturelle trender og religiøse aspekter, så lever menn konsekvent mindre enn kvinner. Dessverre er ekspertene mer og mer overbevist om at de viktigste årsakene til den lavere forventede levealderen er uforsiktighet i forhold til helse, motvilje til å utføre…
Les mer
 
Godartet prostatahyperplasi: Hvem er i faresonen, og hvordan reduserer du risikoen?
Prostatahyperplasi er mye vanligere enn hva folk tror. Det er den vanligste aldersrelaterte sykdommen. Ifølge artikkelen «Å forstå pasienters og legers oppfatninger av godartet prostatahyperplasi i Europa: En undersøkelse om prostata, atferd og opplysning (PROBE)» vises symptomene hos 25 % av alle europeere over 40 år, og hos over halvparten av de som har krysset…
Les mer
 
En systematisk tilnærming til mannehelse
Uansett hvilken del av verden menn lever i, så besøker de leger sjeldnere og bryr seg mindre om forebygging, i følge funn fra WHO i 2019. Denne holdningen fører til tragiske konsekvenser ettersom menn ifølge statistikken lever kortere enn kvinner. Så la oss finne ut hvilke helseaspekter man bør tenke på, spesielt menn, selv om…
Les mer
Vise flere +